ADANA / KARATAŞ - Cumhuriyet İlkokulu

Cumhuriyet İlkokulu

Yeni Mah. Cengizhan Sok. No14 Karataş/ADANA
Vizyon
Türk milletinin bütün değerlerini koruyan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ,bilimsel ,çağdaş ,demokratik ,saygın ve özgüveni olan bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Okulumuzda , Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçlarının gerçekleştirilmesi,sosyal,kültürel ve ekonomik kalkınmasının desteklenmesi,teknıolojik yeniliklerin eğitime kazandırılması,soran,sorguluyan,araştıran ve geliştiren kendine inanan-güvenen bireylerin yetiştirilmesine ortam hazırlanması,kurumda çalışanların etkinliğinin,verimliliğinin ve kurumumuzdan hizmet alanların memnuniyetini arttırılmasını sağlarız.
Başarılar
GEÇMİŞTE OKULUMUZDAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ ÇEŞİTLİ LİSELERDE VE YURDUN BİRÇOK ÜNİVERSİTELERİNDE ÖĞRENİMLERİNE DEVAM ETMEKTEDİRLER. MEZUN OLUP FARKLI KURUMLARIN ÇEŞİTLİ KADEMELERİNDE ÇALIŞAN BİRÇOK ÖĞRENCİMİZ DE BULUNMAKTADIR. - 2006–2007 ÖĞRETİM YILI SONU İTİBARİ İLE: MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZDEN 2 ANADOLU LİSESİ, 1 ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ VE 1 BURSLULUK KAZANAN ÖĞRENCİMİZ VARDIR - 2007–2008 ÖĞRETİM YILI SONU İTİBARI İLE: MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZDEN 8 ANADOLU LİSESİ, 1 ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ VE 1 BURSLULUK KAZANAN ÖĞRENCİMİZ VARDIR. - 2007-2008 SBS SINAVI SONUCUNDA İSE: 500 TAM PUAN DAİHİL OLMAK ÜZERE 400 ÜZERİNDE 30 TANE ÖĞRENCİMİZ MEVCUTTUR. -2008 YILINDA İLÇE İÇİNDE YAPILAN BİLGİ YARIŞMALARINDA İLÇE BİRİNCİSİ OLMUŞ VE ADANADA İLÇEMİZİ TEMSİL EDEREK İL DÖRDÜNCÜSÜ OLMUŞTUR. 2008 YILINDA YAPILAN BU BENİM ESERİM ADLI POREJE İLE ADANADA İLÇEMİZİ TEMSİL ETMİŞTİR.. 2008 YILINDA İLÇE ÇAPINDA YAPILAN PEK ÇOK RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA DEFALARCA BİRİNCİLİK VE DERECELER KAZANMIŞLARDIR - 2008-2009 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILINDA SEKİZİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİMİZDEN SBS SINAVINA 46 ÖĞRENCİMİZ KATILMIŞ OLUP, BU ÖĞRENCİLERİMİZDEN 1 ÖĞRENCİ FEN LİSESİ, 2 ÖĞRENCİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ, 1 ÖĞRENCİ ASKERİ LİSE ve 23 ÖĞRENCİ ANADOLU LİSESİ OLMAK ÜZERE TOPLAM 27 ÖĞRENCİ ÇEŞİTLİ LİSELERE YERLEŞMİŞLERDİR. - 2009-2010 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILINDA SEKİZİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİMİZDEN SBS SINAVINA 34 ÖĞRENCİMİZ KATILMIŞ OLUP, BU ÖĞRENCİLERİMİZDEN 2 ÖĞRENCİ FEN LİSESİ, 5 ÖĞRENCİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ, 1 ÖĞRENCİMİZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ve 7 ÖĞRENCİ ANADOLU LİSESİ 3 ÖĞRENCİMİZ MESLEK LİSESİ OLMAK ÜZERE TOPLAM 18 ÖĞRENCİ ÇEŞİTLİ LİSELERE YERLEŞMİŞLERDİR -2010-2011 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILINDA SEKİZİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİMİZDEN SBS SINAVINA 40 ÖĞRENCİMİZ KATILMIŞ OLUP, BU ÖĞRENCİLERİMİZDEN 3ÖĞRENCİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİNE, DİĞERLERİDE ÇEŞİTİ ANADOLU LİSELERİ VE MESLEK LİSELERİNE YERLEŞMİŞLERDİR. -2011-2012 EĞİTİM –ÖĞRETİM YİLINDA SEKİZİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİMİZDEN 1 ÖĞRENCİ FEN LİSESİ 9 ÖGRENCİ ANADOLU LİSESİ 1 ÖĞRENCİ SAĞLIK MESLEK LİSESİNE 6 ÖĞRECİ ÇEŞİTLİ MESLEK LİSELERİNE YERLEŞTİRİLMİŞTİR BU DERECE VE BAŞARILARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEKTİR.
Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM
ÖĞLE 12:40-17:40
KLİMA
Adana il merkezine her 15 dakikada bir araç kalkmaktadır.
YENİ MAHALLE CENGİZHAN SOKAK. KARATAŞ/ADANA
OKUL İL MERKEZİNE 50 km UZAKLIKTA.İLÇE MERKEZİNDE BULUNMAKTADIR.